Ателиета за работа с деца от ромски произход

IMG_5986_1024x575

В рамките изпълнение на Дейност 11 от проект „Съвременни подходи за проучаване, представяне и достъп до книжовното културно-историческо наследство на област Габрово”, финансиран от Европейско икономическо пространство 2009–2014 г. по Програма БГ08 “Културно наследство и съвременни изкуства”, Мярка 2 с Договор за безвъзмездна финансова помощ № 24-10 М2-4/22.05.2015 г.. с бенефициент РИМ – Габрово и партньор РБ „Априлов-Палаузов“, през м. февруари 2016 г. бяха организирани и проведени ателиета за работа с деца от ромски произход в Габрово.

В рамките на дейността беше работено с 30 деца от ромски произход от 2-ри до 4-ти клас с материали, осигурени от РИМ – Габрово, в течение на 10 дни. Последователно бяха осъществени ателиета: Оцветяване на книжки с тематика “Красотата на българската книга”, Копиране на заглавни букви и изработване на апликации, Изработване на книгоразделители от хартия, “Напиши своето име”, Рисуване на букви върху камък, Изработване на екомоливник, Изработване на макет с тема “Бухалът при нас ще долети и с мъдрост ще ни дари”, Състаряване на хартия, Оцветяване на илюстрации по теми “Българската азбука” и “Св. св. Кирил и Методий”, Ръчно изработване на книжка.

В последния ден от провеждане на ателиетата децата получиха грамоти и награди – четци на електронни книги, а сътвореното от тях беше експонирано в малка изложба.

В резултат на изпълнение на дейностите по проекта с децата от ромски произход беше постигната по-добрата им интеграция в местната и националната общност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>